Όλοι άνθρωποι είναι αδέλφια μεταξύ τους. Με τα ζώα και τα ψάρια είμαστε αδέλφια. Με τα φυτά -δένδρα, θάμνους, χόρτα- είμαστε αδέλφια. Έχουμε τεράστιες ομοιότητες με τα φυτά και το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ζούμε όπως τα φυτά.
Πρανοφάγος - Πρανοφαγία Βασίλης Καφαταρίδης. (V.Kaf)

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Θερμίδες χωρίς να τρώμε κανονική τροφή

Άγνωστες πληροφορίες στο ευρύτερο κοινό για τις δυνατότητες του οργανισμού μας


Του Βασίλη Καφαταρίδη (

Διάβασα, όταν ζούσαμε ακόμα στην Πρώην Σοβιετική Ένωση, πριν 30 χρόνια περίπου ότι από τον ήλιο παίρνουμε 125 θερμίδες και από τον αέρα 125 θερμίδες. Σύνολο 250 θερμίδες. Αν δεν καίμε θερμίδες, θεωρητικά, δεν θέλουμε άλλη τροφή.

Ο πατέρας της Φυσιολογίας ακαδημαϊκός Πάβλωφ στις αρχές του 20 αιώνα και έπειτα ακαδημαϊκοί Σσατάλοβα Γ. και Ούγκολεβ Α. υποστήριζαν ότι τα βακτηρίδια που ζουν στο στομάχι δεσμεύουν τον άζωτο από την ατμόσφαιρα και παράγουν πρωτεΐνες και βιταμίνες!

Διάσημος φυσιολόγος Η. Σέτσενοβ και έπειτα Μ. Βολκόβσκϊ στα μέσα του 20ου αιώνα ανακάλυψαν τρεις οδούς δέσμευσης του αζώτου από τα βακτηρίδια: στους άνω αναπνευστικούς οδούς, στο παχύ έντερο και από τα κύτταρα του οργανισμού.

Πριν περίπου 3 χρόνια το “Βήμα” δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο ο αρθρογράφος έλεγε, ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες, για να έχουμε καλή υγεία, πρέπει να παίρνουμε κάθε μέρα 50 γραμμάρια πρωτεΐνες. Όμως σε ένα νησί στο Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό ζει μια φυλή, η οποία παίρνει μόνο 25 γραμμάρια πρωτεΐνών την ημέρα και είναι υγιέστατοι. Και ρωτάει ο αρθρογράφος - “Πως ζουν αυτοί οι άνθρωποι, αφού παίρνουν μόνο 25 γρ. πρωτεϊνών; Από πού παίρνουν τις υπόλοιπες πρωτεΐνες; Από τον αέρα;

Ναι, από τον αέρα!!! Υπάρχουν στο στομάχι μας βακτηρίδια, τα οποία δεσμεύουν το άζωτο από την ατμόσφαιρα και παράγουν πρωτεΐνες και βιταμίνες!!!”

Στο βιβλίο μιας πασίγνωστης στην Πρώην Σοβ. Ένωση, Δρ. ιατρικής από το 1937, η οποία στο βιβλίο της γράφει για έναν διάσημο επιστήμονα στην Πρώην Σοβ. Ένωση Volsky M.I.

(Волский, Михаил Иванович) ο οποίος μέτρησε πόσο άζωτο "τρώει" ο οργανισμός και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι χωρίς να τρώμε κανονική τροφή με τον αέρα που αναπνέουμε ο οργανισμός παράγει 112 γραμμάρια πρωτεϊνών την ημέρα. (https://ru.wikipedia.org/wiki/Волский,_Михаил_Иванович)

Volsky, Mikhail Ivanovich, Βικιπαίδεια,
Mikhail Ivanovich Volsky (10 (23) Ιούλιος 1900 - Δεκέμβριος 14, 1983) - Ρώσος επιστήμονας - μηχανικός και βιολόγος, Ph.D., Sc.D., Καθηγητής, τιμήθηκε με βραβείο αριστείας επιστημών και τεχνών.




Αναπνοϊστές: Τρέφονται με ήλιο και ζουν όπως τα φυτά




2 σχόλια:

  1. Φίλη μου Κ.... στο Facebook: ...μου λέει μια φίλη μου ότι "δυστυχώς κάποιοι χλεύασαν την αφαγια και την ηλιοφαγια"

    καλησπέρα αγαπητή Κ....!!!!!! ναι το ξέρω. εγώ δεν λέω να κάνουν αφαγία, ηλιοφαγία, να τρώνε πράνα, απλώς λέω ό,τι ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να παράγουμε και να προσλαμβάνουμε ενέργεια χωρίς να τρώμε κανονική τροφή. λέω ότι, χωρίς να ξέρουμε, είμαστε ηλιοφάγοι, αναπνοϊστές, ότι αν είμαστε ξυπόλητοι και έχουμε ήλιο παίρνουμε ενέργεια, χωρίς να ξέρουμε αν μπαίνουμε στη θάλασσα, στη λίμνη, ή στο ποτάμι, παίρνουμε ενέργεια.
    κάποτε είμαστε δέντρα, χόρτα, θάμνοι και μπορούμε να παράγουμε ενέργεια. είμαστε δέντρα που περπατάνε ανάποδα.
    χωρίς να ξέρουν οι περισσότεροι έχουμε σε όλο τον οργανισμό -στο στομάχι, στα πνευμόνια και στο δέρμα- βακτηρίδια τα οποία δεσμεύουν τον άζωτο από την ατμόσφαιρα και αποβάλλουν πρωτεΐνες-αμινοξέα και βιταμίνες. αυτά δεν το λέω εγώ, το λέγανε και γράφανε οι διασημότεροι επιστήμονες στην Πρώην Σοβ. Ένωση και όχι μόνο.
    ας διαβάσουν αυτοί μερικά άρθρα στο μπλόγκ μου Vegan Ουμανιστική Χορτοφαγία - http://humanisticecology.blogspot.com/ και τα βιβλία μου Ουμανιστική χορτοφαγία και Vegan Ουμανιστική Χορτοφαγία.
    υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν ότι είναι ηλιοφάγοι Breatharian, ενώ τρώνε τροφές. αυτό που ξέρω είναι ότι δεν ζούμε για να τρώμε, τρώμε για να ζούμε. και ο Πλούταρχος έλεγε ότι H τροφή δεν τρέφει μόνο το σώμα, αλλά και το θάνατο. εγώ τρώω.

    Υ.Γ. προσπαθώ να τρώω όσο γίνετε λιγότερο, προσπαθώ να κάνω μπάνια στη θάλασσα, να αναπνέω φρέσκο αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συνέχεια από το πρωηγούμενο
    διάβασα στο βιβλίο μιας πασίγνωστης στην Πρώην Σοβ. Ένωση, Δρ. ιατρικής από το 1937, η οποία στο βιβλίο της γράφει για έναν διάσημο επιστήμονα στην Πρώην Σοβ. Ένωση Volsky M.I. ο οποίος μέτρησε πόσο άζωτο "τρώει" ο οργανισμός και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι χωρίς να τρώμε κανονική τροφή με τον αέρα που αναπνέουμε ο οργανισμός παράγει 112 γραμμάρια πρωτεϊνών την ημέρα.
    εδώ ένα άρθρο που βρήκα τώρα.
    Αναπνοϊστές: Τρέφονται με ήλιο και ζουν όπως τα φυτά
    http://www.otherside.gr/2011/01/anapnoistes-trefontai-me-ilio-kai-zoun-opws-ta-fyta/

    Volsky, Mikhail Ivanovich, Βικιπαίδεια,
    Mikhail Ivanovich Volsky (10 (23) Ιούλιος 1900 - Δεκέμβριος 14, 1983) - Ρώσος επιστήμονας - μηχανικός και βιολόγος, Ph.D., Sc.D., Καθηγητής, τιμήθηκε με βραβείο αριστείας επιστημών και τεχνών.
    https://ru.wikipedia.org/wiki/Волский,_Михаил_Иванович


    ΑπάντησηΔιαγραφή